Nederlands
Deep

Welkom op mijn websiteMijn DREAMSCAPES worden gevormd door dromen, gedachten en de visuele informatie die dagelijks op ons wordt afgevuurd via allerlei media.


Deze DREAMSCAPES creer ik in mijn 'visuele dagboek', op groot papier of op canvas met behulp van mixed media: collagetechniek, door te schilderen en te tekenen met pastelkrijt.

Texturen, structuren en lagen ontstaan, het is een organisch proces.


De landschappen groeien door lagen van afbeeldingen, vormen en structuren uit het beeldmateriaal dat ik tegenkom via verschillende media. Ik gebruik foto's van film- en tv-stills, afbeeldingen en teksten van tijdschriften en kranten, maar ook plastic afval en organisch materiaal dat ik vind. .


Als een visueel georiënteerde persoon word ik zowel geprikkeld als overprikkeld door de visuele vervuiling en voel ik de behoefte om deze bulk aan beeldinformatie en materialen die ik vind te verwerken, te transformeren en te vertalen naar een virtueel landschap.

In mijn vroegere werk (WONDERLAND) speelden figuren de hoofdrol, maar meer en meer nemen collages de vorm aan van landschappen die abstracter worden en de figuren verdwijnen in de achtergrond gaan op in grotere vormen en deze vormen versmelten met elkaar.

De visuele informatie is als bladeren die naar beneden dwarrelen en composteren tot aarde waar nieuw leven uit groeit, zoals in de natuur.

De gelaagdheid is als de gelaagdheid van ervaringen, van een 'emotioneel landschap'.


Het is een persoonlijk, logisch en natuurlijk proces. Een ontdekkingstocht van experimenteren met vormen, materialen en technieken, waarbij het vormgeven en het verhaal dat ik wil vertellen elkaar versterken.Birgit 2019